Visual Studio 11, lansat odata cu Windows 8 Consumer Preview

Lansarea sistemului de operare Windows 8 Beta, programata pentru data de 29 februarie, se va petrece simultan cu dezvaluirea versiunii preview a Visual Studio 11 de la Microsoft. Elementele noi vizeaza interfata si modul de utilizare a platformei, impreuna cu o serie de modificari privind aplicatia Team Foundation Server 11, anunta Arstechnica.

Visual Studio 11 aduce multe imbunatatiri, atat pentru sarcinile obisnuite, cat si pentru crearea de software. In primul rand, versiunea noua are un modul mai bun de indexare pentru gasirea mai usoara a informatiilor.

Visual Studio 11, lansat odata cu Windows 8 Consumer Preview

Designul este si el o surpriza: in timp ce Visual Studio 10 abunda in culoare, cea noua este in mare parte gri, pentru o mai buna concentrare pe text.

Microsoft a anuntat in mod surprinzator si versiunea limitata a Team Foundation Studio, numita TFS Express, care va putea fi descarcata si folosita gratuit de maximum 5 persoane. In plus, varianta rapida se conecteaza doar cu SQL Server Express, se instaleaza pe un singur server si nu detine TFS Proxy sau add-on-ul Preemptive analytics.

Visual Studio 11 si TFS 11 vor fi disponibile din 29 februarie in varianta Customer Preview, alaturi de Windows 8 beta.