NVIDIA isi imbraca doua placi video Fermi in haine de Kepler

Chiar daca inca nu a lansat chipseturi pe arhitectura Kepler, pentru a surprinde toate segmentele de piata, NVIDIA se pare ca a gasit o solutie mai ieftina, la propriu. Avand in vedere ca GPU-urile din seria Fermi GT 5xx nu au fost unele dintre cele mai slabe placi video, nici pe departe, printr-o initiativa recenta a NVIDIA, GT 520 si GT 510 de acum vor purta numele de GeForce GT620 si GeForce GT605. E adevarat, mai sunt implicate si cateva schimbari in aceasta tranzitie, insa sunt minore.

Practic, vechile placi GT520 si GT510 au pierdut jumatate din cantitatea de memorie, au beneficiat de mici schimbari la viteza de tact si au castigat, pe langa locul in zona low end de chipset-uri din seria 600, suportul pentru OpenGL 4.2.

Lasand la o partea confuzia careia i-ar cadea victime utilizatorii care nu sunt foarte bine la curent cu stirile, baietii de la Tom’s Hardware au obtinut o declaratie din partea lui Bryan Del Rizo de la NVIDIA prin care se confirma ca noile GT605 si GT620 sunt de fapt placi Fermi.

La nivel practic, aceasta miscare nu ar trebui sa afecteze foarte multi utilizatori, in definitiv vorbim de placi video low-end. Totusi, este destul de trist ca NVIDIA nu a putut scala noua arhitectura Kepler si in modele pentru aceasta zona a pietei. Aveti alta parere?

 

Sursa: http://playtech.ro