Logitech Z906 – Sistem audio 5.1 500W RMS

Sistemul de boxe 5.1 Logitech Z-5500 a fost legendar datorita amplificatorului puternic si a subwoofer-ului de dimensiuni impresionante, o multime de intrari optice si digitale, si capacitatea sa de a decodifica codecuri populare surround-sound. Sistemul de boxe 5.1 Logitech Z906 care ii va lua locul in partea de varf a gamei audio este foarte asemanator cu acesta.

Singura critica pentru Z906 este ca Logitech il caracterizeaza ca un companion adecvat pentru un player Blu-ray, si cred ca un PC cu o unitate Blu-ray si cu o placa video cu HDMI se potriveste definitiei. Dar, Logitech Z906 nu ofera HDMI pass-through, si nu poate decoda Dolby TrueHD si coloane sonore DTS-HD Master Audio care fac filmele Blu-ray sa se auda la fel de bine precum arata.
Logitech Z906 este echipat cu trei intrari stereo analogice 1/8 inch, astfel incat puteti obtine audio HD daca conectati sistemul la un PC sau la un player Blu-ray cu iesiri analogice, insa nu toate playerele au aceste iesiri. De asemenea, Z906 are trei iesiri S/PDIF (doua optice si unul coaxial), si este capabil sa decodeze coloane sonore DTS si Dolby Digital, adaugand DVD playerele si consolele de jocuri pe lista de dispozitive suportate.

Logitech pune cabluri lungi in cutie (3.5m pentru fiecare din canalele frontale si 7m pentru pentru canalele surround), insa le puteti inlocui cu ale voastre deoarece subwoofer-ul si satelitii lui Z906 sunt echipati cu cleme de prindere. Amplificatorul Class-D ce este prezent pe Logitech Z906 directioneaza 67 wati pentru fiecare dintre cei cinci sateliti si 165 wati pentru subwoofer-ul de 8 inch.

Precum Z-5500, satelitii sunt echipati cu difuzoare pe o cale (one-way) de 3 inch care trebuie sa produca atat frecvente inalte cat si medii. Configuratiile pe doua cai (two-way) cu tweetere si difuzoare medii, aproape intotdeauna livreaza o performanta sonica mai satisfacatoare.
Asadar, una peste alta, Logitech Z906 este un succesor onorabil al Z-5500. Folosit la jocuri este excelent, bun la filme Blu-ray, insa performantele sale muzicale sunt destul de slabe.
Majoritatea detinatorilor de Z-5500 nu ar renunta la sistemul lor in favoarea lui Z906, acesta din urma fiind considerat mai slab atat la performante cat si la aspect.

Preturi : http://www.marketonline.ro