DreamHack Bucharest 2015 va găzdui finala turneului Dota 2 StarLadder StarSeries XII

Grație unei noi colaborări între PGL și StarLadder.tv (SLTV), finalele Sezonului XII al turneului StarSeries se vor avea loc în cadrul DreamHack Bucharest 2015 (24 – 26 aprilie, Sala Polivalentă). Pentru prima dată în istoria turneului StarSeries, finalele nu se vor mai desfășura în CyberSport Arena, București devenind astfel primul oraș european după Kiev care să găzduiască un eveniment offline pentru StarLadder. Publicul DreamHack Bucharest 2015 va avea ocazia unică de a asista la meciuri între cele mai bune opt echipe de Dota 2 din lume.

Acestea se vor lupta pe scena Sălii Polivalente pentru titlul de campioană și pentru premii garantate în valoare de 80.000 de dolari, la care se adaugă contribuțiile comunității sub formă de abonamente la DotaTV. Până în momentul de față, fanii care s-au abonat au suplimentat premiile până la nivelul de 110.000 dolari.

SLTV StarSeries și-a schimbat formatul cu ocazia celui de-al 12-lea sezon. În etapa inițială a competiției s-au calificat 40 de echipe, împărțite în patru divizii regionale:

  • Europa: 4 grupe (fiecare grupă conține patru echipe);
  • America: 2 grupe;
  • China: 2 grupe;
  • Asia de Sud-Est: 2 grupe.

Meciurile diviziilor au început pe 9 Martie și se vor termina pe 6 aprilie, când aflăm cele opt echipe care vor veni la DreamHack Bucharest. Fiecare dintre cele patru regiuni va fi reprezentată în finală:

  • 4 echipe din Europa;
  • 2 echipe din China;
  • o echipă din America;
  • o echipă din Asia de Sud-Est.

Finalele Sezonului 12 al StarSeries vor fi transmise în direct de la Sala Polivalentă cu comentariu în limba engleză și în rusă.

Canale Twitch oficiale

– twitch.tv/starladder1 (RU)

– twitch.tv/dotastarladder_en (EN)

starladder-dreamhack

„DreamHack Bucharest este un eveniment foarte cunoscut cu o istorie lungă. Suntem Bucuroși că primul nostru eveniment LAN european va avea loc acolo. Avem un limbaj comun cu organizatorii DreamHack Romania pentru că avem același obiectiv – să oferim cea mai bună experiență posibilă fanilor Dota și ai sporturilor electronice. Sperăm că toți fanii se vor bucura urmărind cele mai bune echipe din lume într-o competiție analizată de cei mai buni casteri din lume”, а declarat Roman Romantsov, CEO Starladder.

“Găzduirea finalelor Sezonului 12 al SLTV StarSeries reprezintă un element important în strategia noastră pentru DreamHack Bucharest 2015 care se preconizează a fi cel mai mare și mai ambițios eveniment pe care l-am organizat până acum. Suntem mândri că putem aduce cele mai bune echipe de Dota 2 din lume la București și că vom oferi comunității locale de jucători Dota 2 ocazia să-i urmărească pe scenă pe preferații lor”, а declarat Silviu Stroie, președintele PGL.

Biletele pentru DreamHack Bucharest 2015 se găsesc în magazinul online al ComputerGames.ro. Ele se pot achiziționa și prin intermediul bilete.ro și MyTicket.ro, sau în magazinele Germanos, Inemdio (semnalizate “Aici bilete.ro), din oficiile Poștei Române, magazinele Diverta, librăria Mihai Eminescu și magazinul Muzica.

Despre PGL

PGL, brandul dedicat sporturilor electronice din cadrul ComputerGames.ro, are o experiență de 13 ani în organizarea de evenimente naționale și internatționale. Prin intermediul parteneriatelor cu organizații de renume din domeniul sporturilor electronice, PGL a organizat evenimente, turnee și calificări pentru DreamHack, IeSF, WCG, ESWC și KODE5, în același timp oferind susținere pentru sporturile electronice prin numeroase cupe și campionate naționale.

Datorită propriului studio modern, PGL transmite și produce conținut în mai multe limbi pentru ligile și evenimentele de sporturi electronice din întreaga lume, printre care DreamHack, The International și League of League of Legends Championship Series (LCS).

Despre SLTV StarSeries

Pe 24-26 aprilie, Starladder.tv va organiza finalele celui de-al 12-lea sezon al SLTV StarSeries – unul dintre cele mai importante turnee pentru jocul Dota 2. La fel ca în sezoanele trecute, opt dintre cele mai puternice echipe din lume se vor înfrunta pentru titlul de campioană și pentru premii în valoare de 110.000 dolari*. Pentru prima dată, finalele StarSeries nu vor mai fi găzduite de către CyberSport Arena din Kiev. De data aceasta, DreamHack Bucharest 2015 va fi locul unde fanii vor putea să urmăreasca finalul turneului.

 

Detalii: dreamhack.ro