D-Link lanseaza routerul multimedia dualband DIR-857

Routerul elegant multimedia DIR-857 rulează conținut HD pe frecvențele de  2,4 și 5 GHz

Dlink 857D-Link, expert în soluții de rețelistică pentru locuința digitală, lansează routerul multimedia DIR-857. Acesta prezintă o viteză de 450 Mbps utilizând simultan frecvențele de 2,4 GHz și 5 GHz. Drept rezultat, se pot obține până la 900 Mbps. Lățimea de bandă maximă acoperă cu cel mai bun semnal wireless posibil întreaga locație și, mai mult, prezintă beneficii pentru streaming de conţinut de înaltă definiţie pentru divertisment, precum filme. Caracteristicile Quality of Service (QoS) și un server AV UPnP integrat (Universal Plug and Play) asigură o redare foarte bună. Toate informaţiile digitale sunt transferate în câteva secunde pe televizor sau monitor, fără a utiliza un PC sau notebook.
Routerul extrem de rapid DIR-857 este, de asemenea, certificat DLNA, în scopul de a garanta compatibilitatea cu cele mai bune playere media. Cu noul model de router wireless dualband, D-Link se adresează în primul rând utilizatorilor casnici și birourilor mici, unde se dorește o rețea cu  performanță ridicată pentru aplicații multiple sau pentru a efectua o mulțime de aplicații simultan.
Dublu înseamnă mai bine: Operarea simultană cu două frecvențe, 2,4 GHz și 5 GHz
Cu o viteză maximă de până la 900 Mbps, routerul Wi-Fi DIR-857 funcționează cu un tempo ridicat. Motivul? Așa numita tehnologie Dual Concurrent. Cu alte cuvinte, routerul are două module wireless – unul care operează pe frecvența de 2,4 GHz și un altul ce folosește frecvența de 5 GHz. Datele vor fi transportate în regim de funcționare dual band sau pe ambele frecvențe cu până la 450 Mbps pe fiecare. Fiecare modul wireless utilizează una dintre cele trei antene pentru expediere și recepție. Acestea sunt încorporate în DIR-857, ascunse – de aceea, routerul arată foarte elegant.
Transmisia simultană pe două frecvențe avantajează streamingul de date sensibile, cum ar fi transmisiunile video high-definition și aplicațiile Voice-over-IP. În plus, banda de 5 GHz constituie o alternativă binevenintă pentru frecvența de 2,4 GHz, care este intens solicitată în special în apartamentele din blocurile de locuințe, unde se folosesc mauși wireless, dispozitive de monitorizare pentru copii, căști etc.: banda nu este atât de solicitată, implicit este mai stabilă.

Multimedia
Noul router Multimedia DIR-857 nu este doar un dispozitiv rapid de transmitere, este și un manager eficient. Un controller QoS administrează lățimea de bandă și prioritizează automat fluxul de date sensibile cum ar fi materiale video HD care pot fi supuse întreruperilor. Astfel, scenele din filme vor avea continuitate și nu va fi nevoie să treceți la următoare secțiune din cauza întreruperilor.
Orice element component al informației digitale va fi redat mulțumită unui media server direct pe un media player, monitor sau televizor, conform principiului ‘Plug in & Play’. Altfel spus, PC-urile sau notebook-urile nu sunt necesare. DLNA contribuie la aceasta prin aceea că toate dispozitivele îl recunosc și sunt compatibile între ele. Este bine de știut: flash drive-urile USB  sau cardurile SD pot fi activate fie prin DLNA, fie constituite ca drive-uri independente de reţea. În orice caz, nu există cozi de așteptare pentru procesarea datelor utilizatorilor, deoarece DIR-857 suportă streaming multiplu. Conținut nelimitat de muzică, seriale de televiziune, bibliotecile mass-media, etc., toate pot fi folosite în reţea simultan de către diferiţi utilizatori.
Convenabil și sigur
Routerul rapid DIR-857 este perfect pentru persoanele care se deplasează. Aceasta deoarece întregul conținut, cardurile SD sau flash drive-urile USB, pot fi partajate prin Internet cu ajutorul oricărui browser. Soluția Web File Access, care permite ca utilizatorii autorizați să partajeze datele salvate, stă la baza acesteia. Trebuie doar să fie introduse datele de acces – nume utilizator și parolă. Stabilirea conexiunii Wi-Fi este la fel de simplă ca și partajarea informațiilor. Caracteristica Wi-PnP salvează configurarea wireless a routerului pe un USB flash drive. Rețeaua Wi-Fi este setată automat cu un singur click, prin conectarea unui flash drive la un PC.
DIR-857 include elemente importante de securitate. De pildă, protecția copiilor, pe baza unor servicii de tip Family Shield, este la dispoziția părinților. Printre altele, caracteristica aceasta blochează automat website-urile cu phishing și permite crearea unor liste negre care filtrează conținutul nedorit și website-urile cu probleme.
Disponibilitate și prețuri
Routerul elegant dual-band DIR-857 este disponibil în România și poate fi comandat de la distribuitorii D-Link: Asesoft Distribution, ElkoTech România, Lasting System și SCOP Computers, la un preț de aprox. 1.229 RON (pret recomandat de retail, inclusiv TVA).

Router  Wi-Fi Dual-band DIR-857– Caracteristici principale
    Compatibil IEEE 802.11n
    Tehnologie dual-band: operează simultan pe frecvențele de 2,4 și 5 GHz cu 2x 450 Mbps, antene 3 x 3 MIMO
    4 porturi LAN 10/100/1000 Mbps, 1 Port WAN 10/100/1000 Mbps
    1 port USB 3.0: utlizarea în comun a imprimantei, hard disk-ului USB sau conexiune 3G via D-Link SharePort™ Plus
    SD card reader
    Suport IPv6
    Media server UPnP-AV, certificat DLNA, integrat
    Prioritizare automată QoS pentru audio, video și transmisie de voce
    WPA/WPA2 plus conectare criptată via WPS™ (Wi-Fi Protected Setup) prin atingerea unui buton
    NAT și SPI Firewall cu suport VPN pass-through
    Protecția minorilor prin blocarea conținutului neadecvat lor prin Family Shield.