Apple a anuntat data lansarii noului iPhone 6

Se știe deja că iPhone 6 va veni în două variante, cu dimensiuni de ecran mai mari decât cele ale modelelor anterioare. Astfel, iPhone 6 va face trecerea de la 4 inch la 4,7 inch, respectiv 5,5 inch. Versiunea cu ecran de 4,7 inch va fi prezentată pe 9 septembrie, urmând ca cea mai mare să fie lansată ulterior.

Vorbind despre ecran, trebuie menționat că acesta va fi protejat de un strat de cristal din safir, mult mai rezistent la șocuri și zgârieturi decât sticla. Ecranul a ajuns pe mâinile câtorva bloggeri și se pare că va fi mult mai dificil de spart. Rezoluția va fi de 828×1472, pentru modelul cu display de 4,7 inch și 960×1704, pentru modelul de 5,5 inch.

Din imaginile scăpate până acum pe Internet se poate observa că designul a fost și el schimbat, iar noul iPhone 6 va marginile mult mai rotunjite. Butonul de pornire/oprire este mutat din partea de sus pe marginea din dreapta, pentru a facilita accesul.

Sistemul de operare va fi noul iOS 8. Versiunea va păstra aceeași linie grafică ca și iOS 7, dar va integra o serie de funcții noi. Astfel, dezvoltatorii vor avea acum acces la tastatură, dar și la senzorul pentru amprente Touch ID. De asemenea, iOS 8 va veni și cu o nouă aplicație prin care utilizatorii își vor putea monitoriza starea fizică și sănătatea.

 

Articol complet pe www.playtech.ro