Windows XP costa companiile de 5 ori mai mult decat Windows 7

Cu cateva luni inainte de lansarea noului sistem de operare, Windows 8, Microsoft i-a angajat pe cei de la IDC sa realizeze un studiu. E suficient sa spunem ca rezultatele au fost surprinzatoare.

Daca tot ni s-a demonstrat in numeroase randuri ca un numar extrem de mare de utilizatori casnici inca mai folosesc Windows XP, mai trist decat atat este faptul ca numeroase companii de renume fac aceeasi greseala. Un nou studiu al IDC, comandat de Microsoft, are drept obiectiv aflarea costurilor aferente utilizarii la scara larga a unui sistem de operare a carui varsta depaseste 10 ani. Dupa cum era de asteptat, situatia este dramatica.

Cheltuielile aferente departamentului IT plus cele aferente trainingului angajatilor pot fi de pana la 5 ori mai mari decat efectuarea tranzitiei la Windows 7, arata studiul realizat pe 9 companii de dimensiuni mijlocii si mari. In practica, ,,costurile tind sa sara cand produse vechi sunt folosite cu mult peste ciclul lor de viata”, iar un sistem de operare batran este cea mai buna dovada a acestui fapt.

Desi Microsoft ar putea sa fi influentat un pic rezultatele studiului pentru a da un impuls vanzarilor de licente pentru Windows 7, cu totii suntem de acord ca Windows XP nu mai este de mult o solutie fiabila. Incapatanarea de a evita upgrade-ul cu toate costurile ar putea costa si mai mult companiile incepand cu 8 aprilie 2014, moment in care Microsoft va inceta suportul pentru Windows XP si Office 2003.

Daca mai interactionati cu utilizatorii de XP in 2012, ar fi bine sa le explicati ca in curand vor avea mai mult de pierdut decat de castigat, chiar si daca au 2-3 programe care refuza sa fie compatibile cu Windows 7.

Sursa : http://playtech.ro