Trei variante pentru viitorul Microsoft Windows

 

Microsoft a anunţat că viitoarea ediţie a sistemului de operare Windows va veni în trei variante. Astfel, va exista Windows 8, Windows 8 Pro şi Windows 8 RT. Microsoft a publicat mai multe detalii despre lansarea Windows 8, dezvaluind cele trei variante in care va fi disponibil noul sistem de operare: doua pentru arhitectura clasica de PC x86 si una pentru PC-uri si tablete ARM. Variantele Windows 8 si Windows 8 Pro vor fi disponibile in versiuni 32 bit si 64 bit. Optiunile suplimentare ale variantei Pro includ criptare, virtualizare, PC management si Media Center.

Noua abordare Microsoft simplifica procesul de alegere al cumparatorilor. Pentru Windows 7, utilizatorii au putut alege intre mai multe variante ale sistemului de operare: Home Premium, Professional, Ultimate, Enterprise si Basic.

 

Windows 8 va fi varianta pentru publicul larg, care va conţine majoritatea programelor de pe variantele anterioare de Windows, cu o interfaţă grafică schimbată, care se bazează pe Windows Media Center.

Windows 8 Pro va fi o variantă pentru profesionişti. Anumite caracteristici ale acestei ediţii nu vor fi disponibile pentru consumatorii obişnuiţi, cum ar fi criptarea, virtualizarea, managementul calculatorului şi conectivitate la domenii de internet. Pe lângă acestea două, va exista o ediţie suplimentară pentru firme.

Windows 8 RT este o variantă optimizată pentru procesoarele ARM şi va conţine optimizări pentru programele Microsoft Word, Excel sau PowerPoint, acestea urmând să poată fi folosite cu uşurinţă pe tablete.

O comparaţie între sistemele de operare de la Microsoft poate fi accesată pe blogul oficial al firmei de software