Tahiti mai atractiv

La sfarsitul anului trecut AMD si-a lansat noua generatie de placi video Radeon HD 7000. Si a inceput cum era si de asteptat cu GPU-ul high end Tahiti. Insa placile video realizate in jurul acestuia au fost mult prea scumpe, mai ales daca ne gandim la preturile practicate in trecut de AMD. Si asta pentru ca nVidia a intarziat cu modelul concurent.

Intre timp, mai exact in urma cu o luna, nVidia a reusit sa aduca pe piata un raspuns la HD 7970: GeForce GTX 680. Si aceasta placa era mai performanta decat concurenta directa de la AMD, si in mod neasteptat mai ieftina. Asa ca AMD a fost nevoit sa ia masuri pentru a nu ceda cota de piata.

Prima si cea mai logica a fost scaderea preturilor in conformitate cu performanta. Astfel, Radeon HD 7970 a pierdut 70 $, ajungand sa coste 480 $, usor sub GTX 680. Si fratele mai mic, HD 7950, s-a ieftinit cu 50 $ pana la 400 $.

Iar a doua masura a fost adaugarea de jocuri gratuite la fiecare astfel de placa video. Acestea sunt trei la numar, si pot fi descarcate de pe Steam de toti noii posesori ai unei Radeon HD 7900: Dirt Showdown, Deus Ex Human Revolution si Nexuiz.