Skype Translator traduce în timp real ce vorbesti

După o lungă perioadă de beta restrâns, oricine poate comunica cu prietenii folosind o limbă pe care nu o cunoaşte prin intermediul Skype Translator.
Cei de la Microsoft lucrează deja de câţiva ani la această funcţie revoluţionară, dar abia acum poate fi experimentată fără restricţii de către oricare dintre voi. Este vorba de Skype Translator, o unealtă software care vă permite să vorbiţi cu diverşi prieteni din străinătate fără a le cunoaşte limba. Astfel, nu trebuie să ştiţi chineză pentru a vorbi cu un amic de peste mări şi ţări, deoarece programul se va ocupa să vă traducă în timp real fiecare afirmaţie, atât vouă, cât şi interlocutorului.

Deşi îşi menţine în continuare statutul de aplicaţie beta, Skype Translator poate fi descărcată fără nici un fel de probleme de pe website-ul Microsoft. Momentan, poate traduce în timp real apeluri video sau de voce între limbile engleză, italiană, spaniolă sau mandarină (chineză). Dacă preferaţi să comunicaţii prin intermediul mesajelor scrise într-o limbă străină, sunteţi avantajat. Această metodă de comunicaţie poate fi tradusă în timp real, în două sensuri, în peste 50 de limbi străine. Astfel, puteţi tasta un mesaj în limba română, iar destinatarul îl va primi în engleză, germană sau orice altă limbă doriţi.

La momentul lansării vor fi disponibile șase limbi, incluzând engleza, franceza. germana, italiana, mandarina și spaniola. Acum vei putea purta o conversație în oricare dintre acestea fără ca măcar să știi o boabă din limba respectivă.

„Visăm de mult ca Skype să distrugă barierele lingvistice și să aproprie oameni din întreaga lume. Cercetătorii, ingineri și alți angajați Microsoft au muncit din greu pentru a transforma în realitate acest vis, și suntem nerăbdători să aducem această tehnologie pe cât mai multe dispozitive”, a declarat un reprezentat din echipa Skype, pentru The Verge.

În decursul săptămânilor ce urmează, Microsoft va lansa o actualizare pentru varianta desktop a aplicației Skype, iar un buton pentru traducere va apărea în fereastra de conversație. Poți activa traducerea atât pentru mesajele vocale, cât și pentru cele scrise. Cele din urmă beneficiază de 50 de limbi în care vor putea fi traduse, așa că iți poți face prieteni din toate colțurile lumii.

Articol complet pe playtech.ro