SAPPHIRE prezinta HD 7970 OverClock Edition

SAPPHIRE Technology a introdus o noua versiune HD 7970, ce prezinta overclocking din fabrica pentru placa video avand la baza arhitectura grafica GCN (Graphics Core Next) de la AMD. SAPPHIRE HD 7970 OC Edition dispune de noua tehnologie dual-extractor – Dual- X – cooler extrem de eficient multi-heatpipe cu doua ventilatoare ce ofera utilizare silentioasa si temperaturi scazute in conditii normale de operare si performante de racire exceptionale chiar si in conditii grele.

“HD 7970 de la AMD este cel mai puternic GPU single chip fabricat vreodata – dispune de noua structura interna cu 32 unitati de procesare si un total de 2048 procesoare Stream. SAPPHIRE HD 7970 OC Edition se lanseaza cu o viteza de core clock marita, de 950 MHz si 1425MHz pentru memorie”, se arata intr-un comunciat de presa.

 

Butonul Dual BIOS permite utilizatorilor sa selecteze setarile de performanta mai ridicate de 1GHz pentru core si 1450MHz pentru memorie, fiind una dintre cele mai rapide placi din clasa sa. Aceasta setare utilizeaza de asemenea un profil mai agresiv de ventilator si ridica limitele pentru un maxim de overclocking.

Pentru entuziastul care cauta maximizarea performantelor, o noua versiune a uneltei de overclocking, TriXX se poate descarca gratuit de pe website-ul SAPPHIRE. TriXX permite tuning-ul voltajului GPU precum si al clock-urilor core si memorie, timp in care temperatura este afisata constant.

Controlul de viteza al ventilatorului este manual, precum si profilele create de catre utilizator si abilitatea de a salva pana la patru setari de performanta diferite.

Seria HD 7000 este a treia generatie a solutiilor compatibile DirectX 11 de la divizia grafica AMD – anterior ATI. SAPPHIRE HD 7950 este pregatita pentru DirectX 11.1 si noul sistem de operare Windows 8 cat si pentru oferirea tuturor functiilor ale actualului DirectX 11 precum DirectCompute11 si comunicatii multi threaded cu CPU.


Comunicarea cu PC-ul gazda este optimizata prin implementarea celei mai recente interfete PCI-Express Gen3.0, iar multiple placi pot fi utilizate pentru a imbunatati performanta in modul CrossFireX pe o placa de baza corespunzatoare.

 

Sursa : http://www.hit.ro