Sapphire lanseaza seria HD 7800

SAPPHIRE Technology introduce a treia serie de plăci grafice având la bază noua arhitectură grafică GCN ( Graphics Core Next) de la AMD. Noua serie de plăci grafice SAPPHIRE HD 7800 are la bază a treia familie de GPU-uri de la AMD fabricate prin noul proces pe 28nm şi dispune de arhitectura de procesare grafică GCN. Noile GPU-uri HD 7870 şi HD 7850 dispun de o structură internă optimizată care încorporează multe dintre funcţiile seriei de înaltă performanţă HD 7900 deja lansate dar cu mai puţine procesoare Stream şi o nouă interfaţă de mare viteză pe 256-bit la cele mai noi tipuri de memorie DDR5. Se adresează gamerilor mainstream dornici de performanţe excelente cu valori bune şi cele mai noi funcţii.

Două modele HD 7870 sunt introduse de SAPPHIRE la lansare. Primul model este SAPPHIRE HD 7870 care se va lansa cu o viteză core clock de 1GHz şi va fi cunoscut sub numele SAPPHIRE HD 7870 GHz Edition. Placa este echipată cu 2GB ai celei mai noi memorii DDR5 cu overclocking la 1200MHz (4.8Gb/s efectivi). În acelaşi timp SAPPHIRE introduce un model de performanţă mai înaltă, SAPPHIRE HD 7870 GHz OC Edition, la care atât nucleul cât şi memoria prezintă overclocking din fabrică iar limitele PowerTune sunt ridicate pentru a permite şi mai mult tuning de performanţă. Ambele modele sunt echipate cu noua tehnologie dual-extractor – Dual-X – cooler foarte eficient multi-heatpipe dual fan ce oferă operare silenţioasă şi rece în condiţii normale de operare şi performanţe de cooling excelente chiar şi în condiţii grele de sarcină.

Oferind performanţe extraordinare la un preţ de pornire accesibil, cele două modele din serie sunt SAPPHIRE HD 7850 şi SAPPHIRE HD 7850 Editions. Acestea dispun de toate funcţiile prezente pe modelele HD 7870 doar că se lansează cu core clock-uri mai scazute de 860 respectiv 920MHz şi dispun de un număr mai mic de procesoare stream. Ambele modele dispun de 2GB de memorie DDR5 şi cooler original SAPPHIRE Dual Fan heatpipe.

Sapphire HD 7870 2GB GDDR5

Sapphire HD 7850 2GB GDDR5

Seria HD 7000 este a treia generaţie de soluţii compatibile DirectX 11 de la divizia grafică AMD – anterior ATI. Seria SAPPHIRE D 7800 este pregatită pentru DirectX 11.1 şi noul sistem de operare Windows 8 precum şi oferirea tuturor funcţiilor actualului DirectX 11 precum DirectCompute11 şi comunicaţii multi thread cu CPU. Comunicarea cu PC-ul host este optimizată prin implementarea celei mai noi interfeţe de mare viteză PCI-Express in modul CrossFireX pe o placă de bază specifică.

Lucrul sau gaming-ul pe monitoare multiple devine din ce in ce mai popular, iar seria SAPPHIRE HD 7000 suportă acestea prin Eyefinity, aflat acum la a doua generaţie. Cu ieşiri Dual-link DVI, HDMI şi două iesiri mini-DisplayPort, modelele HD 7770 pot susţine configuraţii de până la 6 monitoare. Placa HD 7750 dispune de Dual link DVI, HDMI şi o singură ieşire DisplayPort, suportând până la 4 monitoare. În plus, seria plăcilor HD 7700 pot susţine simultan fluxuri audio independente ce permit conţinutului audio corespunzător să fie asociat cu diferite aplicaţii pe diferite ecrane.

Specificaţiile HDMI au crescut de asemenea în seria HD 7000. Rapidul HDMI 1.4a suportă 3D Stereoscopic cu rate frame imbunătăţite de 60Hz per eye – 120Hz in total. Este de asemenea pregatită pentru noua generaţie de display-uri 4K ce pot fi acţionate de la o singură intrare de mare viteză de 3GHz HDMI 1.4a sau DisplyPort 1.2 HBR2.

APP Acceleration este numele oferit performanţei imbunătăţite al unei game largi de aplicaţii care utilizează capabilitătile de procesare stream şi funcţii de hardware specifice  arhitecturii grafice. Seria HD 7000 a fost optimizată pentru acest tip de sarcină. Aplicaţiile tipice includ codare şi decodare Video, compresie şi multiplexing pentru distribuţia media, gaming sau conferinţa video. APP acceleration poate de asemenea imbunătăţi sarcinile cotidiene precum navigarea pe internet, aplicaţiile Office şi compresie de fişiere cu seturi de software suportate.

Produsele seriei HD 7800 vor fi disponibile prin canalul prestabilit SAPPHIRE şi partenerii retail de pe data de 19 martie 2012.

 

Sursa: Sapphire si http://www.pcmhz.com