Remember Call of Duty

Pentru jucatorii mai tineri de Call of Duty am decis sa fac o scurta istorie a seriei , va prezint o scurta trecere in revista a jocurilor care ne-au pasionat de-a lungul a 9 ani de zile

Call of Duty este o serie de jocuri video first-person și third-person shooter. Acțiunea primelor jocuri din serie este stabilită, în principal, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial; începând cu Modern Warfare urmat de Modern Warfare 2 și Black Ops, stabilit în timpul Războiului Rece.

Jocurile Call of Duty sunt publicate și deținute de Activision. Pentru Mac OS X jocurile sunt publicate de Aspyr Media. Cele mai multe au fost dezvoltate de Infinity Ward și Treyarch; câteva fiind dezvoltate de Gray Matter Interactive, Spark Unlimited, Pi Studios, Amaze Entertainment, Rebellion Developments și n-Space. Jocurile folosesc o varietate de motoare grafice, inclusiv id Tech 3, Treyarch NGL, și IW 5.0.

Până pe 27 noiembrie 2009, jocurile Call of Duty au vândut 55 milioane copii.

Price apare in 8 jocuri Call of Duty . In Call of Duty 2 , apare Captain Price .Cea mai insemnata aparitie o are in Call of Duty 4:Modern Warfare si in Call of Duty: Modern Warfare 2 . In Call of Duty 4 , apare “Captain Price” precum un soldat cu experienta care in 1986 este trimis intr-o misiune de asasinare sub comanda lui Captain MacMillan .Personajul se mai intalneste inca odata cu Imran Zakhaev (in 1986 il impusca in brat) , ii da arma personajului principal (Sgt.”Soap McTavish”) care il impusca pe Zakhaev. In Call of Duty: Modern Warfare 2 ,desi in jocul precedent parea ca a murit, el reapare pentru ca la sfarsitul jocului sa-l dezarmeze pe General Shepard .Care este omorat de acelasi “Soap “McTavish .

Call of Duty(classic)

Call of Duty este un shooter first-person bazat pe motorul grafic id Tech 3. Acest joc de război simulează infanteria și armele combinate al celui de-al Doilea Război Mondial. A fost dezvoltat de Infinity Ward și publicat de Activision pe data de 19 octombrie 2003.

Un pachet suplimentar pentru Call of Duty ce s-a numit Call of Duty: United Offensive a fost publicat pe 14 septembrie 2004 de Activision. Jocul a fost dezvoltat de compania Gray Matter Interactive, cu contribuții de la Pi Studios, pentru Microsoft Windows. Versiunea pentru Apple Macintosh a fost “refugiat” de Aspyr Media, Inc. La sfârșitul anului 2004, versiunea pentru N-Gage a fost dezvoltată de Nokia și publicată de Activision. Alte versiuni au fost eliberate pentru PC, incluzând Collectors Edition (Ediția Colectorului, cu soundtrack și ghid de strategie). Game of the Year Edition (Ediția Jocul Anului, include modernizări ale jocului), și Deluxe Edition (care conține soundtrack-uri și pachetul suplimentar United Offensive).