Recuperare date de pe HDD-uri defecte (P)

BIT Data Recovery este Compania Nr. 1 in recuperarea datelor de pe HDD in Romania. Detine tehnologii utilizate in recuperarea defectelor mecanice pe care nici o alta companie din Romania nu le detine. Dispune de CLEAN ROOM CLASS 100 fara de care recuperarea datelor de pe hardurile cu defecte mecanice nu este posibila.

HDD SeagateHDD Western DigitalHDD Maxtor HDD IBM

Hard SamsungHDD Hitachi HARD FujitsuHardisc Toshiba

BIT Data Recovery ofera servicii profesionale de recuperare a datelor pentru toate tipurile de HDD-uri cu interfata ATA, SATA, ZIF cu dimensiuni de 1.8″(laptop), 2.5″(laptop) si 3.5″(desktop).

Recuperare date HDD

Conform statisticilor efectuate de catre tehnicienii nostri cele mai intalnite tipuri de HDD care ajung in service cu diverse defecte sunt Western Digital si Seagate.

BIT Data Recovery dispune de cele mai noi tehnlogii de recuperare a datelor de pe aceste tipuri de HDD. Serviciul de recuperare date hdd este necesar in oricare dintre urmatoarele situatii: stergeri accidentale de date, defecte mecanice, harduri arse, harduri lovite sau scapate, probleme firmware ….

Din pacate exista si cazuri in care datele NU POT FI RECUPERATE, dar prin intermediul echipamentelor de care dispunem si a experientei acumulate de-a lungul timpului incercam ca astfel de situatii sa fie cat mai rare.

DACA DATELE DUMNEVOASTRA SUNT IMPORTANTE NU INCERCATI SA LE RECUPERATI SINGURI, ADRESATI-VA UNUI SPECIALIST IN RECUPERARE DE DATE. ATENTIE! DACA CINEVA ESTE SPECIALIST IN CALCULATOARE NU INSEAMNA CA SE PRICEPE SI LA RECUPERAREA DE DATE.

Avem suficiente cazuri in care hardiscul inainte sa ajunga la noi a “trecut pe la o cunostinta” care lucreaza in domeniul IT. De cele mai multe ori in aceste cazuri, datorita lipsei de informatii si a echipamentelor necesare acestor operatiuni, s-a intreprins greseala dupa greseala si acest lucru a dus ulterior la imposibilitatea recuperarii datelor.

Va putem prezenta cateva situatii cu care ne-am confruntat :

Sagetica Recuperari“am desfacut un pic hardul sa vad ce e in interior si l-am inchis la loc, da nu a intrat deloc praf, e curat” – in acest caz sansele de recuperare a datelor scad destul de mult deoarece in aerul normal exista 2.500.000 de particule, iar operatiunile de desfacere a hardurilor se efectueaza in interiorul unui CLEAN ROOM unde numarul de particule de praf este 0. Exista totusi destul de multe cazuri in care am reusit sa recuperam datele de pe hard dupa astfel de situatii.

Sagetica Recuperari“mi s-a ars hardul si am cumparat un alt hard pentru a schimba partea electrica dar am constatat ca hardul tot nu functioneaza” – Odata cu ultimele generatii de harduri partile electrice sunt unice si contin ”adaptivi” care sunt specifici fiecarui hard in parte, asadar schimbarea electricii nu poate decat sa duca posibile deteriorari ale zonei FIRMWARE a hardul sau a capetelor de citire. Din punct de vedere statistic 70% dintre cazurile descrise mai sus sunt executate de catre persoane care lucreaza in domeniul IT si in 30% din cazuri de catre beneficiarii hardurilor.

Pentru a nu ajunge si dumneavoastra in astfel de situatii, VA ASTEPTAM IN SERVICE PENTRU O DIAGNOSTICARE GRATUITA.

CELE 4 TIPURI DE DEFECTE PE CARE LE POATE AVEA UN HARD

DEFECT LOGIC – se caracterizeaza prin defectiuni la nivelul partitiilor, deteriorari ale sistemului de fisere, formatari sau stergeri accidentale. Putem discuta de un defect logic doar daca hardul este in perfecta stare de functionare sau are cel mult cateva bad sectoare. Cateva exemple de defecte logice care necesita recuperarea datelor de pe hdd:

  • stergere accidentala a unui fisier, folder sau a unei intregi partitii
  • corupere a sistemului de fisiere din cauza unei virusari
  • formatare accidentala a unei partitii
  • bad sectoare care determina blocarea sistemului de operare

DEFECT ELECTRIC – se caracterizeaza printr-o defectiune la nivelul placii electrice a hardului. Acest defect apare in general in urma unor fluctuatii de curent sau in urma unor deconectari necorespunzatoare a hardului. Partea electrica a hardului este o componenta unica pentru hardurile de generatie noua si de aceea pentru recuperarea datelor sunt necesare echipamente care sa permita accesul la suprafata platanelor. Schimbarea PCB-ului cu un hard identic de cele mai multe ori nu permite recuperarea de date, ba chiar mai mult in anumite situatii poate produce deteriorari in zona de FIRMWARE a hardului.

DEFECT FIRMWARE – sunt unele dintre cele mai intalnite tipuri de probleme pe care le poate avea un hdd. Practic zona de FIRMWARE a hard diskului reprezinta o informatie care permite initilializarea si accesarea datelor de pe suprafata hardului. Aceasta informatie se afla pe suprafata platanelor, nu se afla pe partea electrica a hardului asa cum crede foarte multa lume. Deci o problema FIRMWARE nu se rezolva prin schimbarea partii electrice. Recuperarea datelor pentru acest tip de problema implica echipamente si exeprienta din partea tehnicianului care lucreaza la caz. In anumite cazuri la finalul procedurii de recuperare hardisck-ul poate fi reparat si functional dar asta nu garanteaza ca problema poate sa reapara si sa fie nevoie din nou de recuperarea datelor de pe hdd.

DEFECT MECANIC – Problemele survin de cele mai multe ori in urma socurilor, fluctuatiilor de tensiune, utilizarii indelungate si a problemelor de fabricatie. In momentul in care un HDD scoate sunete repetitive ( clicket-uri) exista 70% sanse ca acesta sa aiba o problema mecanica. Recuperarea datelor de pe acest gen de defecte implica anumite echipamente specializate si solutii de ultima ora care duc la costuri mari de recuperare a datelor.

Cele mai intalnite cazuri de defect mecanic sunt :

  • defecte partiale sau totale ale capetelor de citire/scriere
  • blocarea motorului hardiscului in uma unor cazaturi sau socuri
  • deteriorari de suprafata partiale sau totale
  • zgarierea unei suprafete a unui platan sau a mai multo suprafete
  • deterioarea motorului unui HDD

RECUPERAREA DATELOR DE PE UN HDD ZGARIAT

Am luat in discutie acest gen de problema deoarece este una dintre cele mai complicate spete de recuperare date. In general hardurile cu zgarieturi sunt refuzate de companiile de recuperare deoarece sunt extrem de complicat de recuperat si necesita echipamente extrem de scumpe pe care nu toate centrele de recuperare si le permit. De asemenea pentru a putea recupera datele de pe HDD-uri cu zgarieturi sunt necesare mii de ore de experienta cumulata pentru a ajunge la un rezultat cat mai bun.

Clientii care vin la noi in service cu un astfel de caz uneori trec pe la alte centre de recuperare date din ROMANIA care le spun ca datele de pe HDD nu mai pot fi recuperate. Cand ajung in service noi analizam hardul corect in CLEAN ROOM si pe baza experientei tehnicienilor nostri incercam o recuperare partiala a datelor.

Avem cateva sute de cazuri care au fost diagnosticate in ROMANIA de centre de recuperare cu vechime care s-au pronuntat ca HDD-ul nu poate fi recuperat iar noi am reusit o recuperare totala sau o recuperare partiala a datelor.

PROCEDURI DE RECUPERARE DATE HARD DISK

DEFECTE LOGICE – Recuperarea datelor de pe hard se face prin intermediul unor soft-uri specializate cu care datele sunt extrase chiar daca au fost sterse sau partitiile au fost formatate. Serviciul de recuperare date HARD pentru acest tip de defect este valabil atat timp hardul este perfect functional.

DEFECTE FIRMWARE – Pentru acest gen de defect recuperarea datelor implica utilizarea unor echipamente specializate care pemit acccesul in zona de FIRMWARE chiar daca hardul nu mai este accesibil. Acest lucru ne faciliteaza in majoritatea cazurilor accesul la suprafata cu date a hardului si recuperarea acestora partial sau total. In anumite situatii hardul poate fi reparat daca are o problema FIRMWARE dar de cele mai multe ori nu se poate face decat recuperare de date.

DEFECTE ELECTRICE – Un defect electric implica anumite proceduri de reconstructie a PCB-ului hardului defect. Acest lucru se face folosind anumite informatii din zona de FIRMWARE a hardului cu ajutorul unor echipamente specializate. In peste 70% din cazuri in urma unui defect elctric se produce doar o deteriorare a PCB-ului dar exista si 30% cazuri in care se produce si o deteriorare a a capetelor de citire, un astfel de caz nu poate fi recuperat decat prin procedura MECANICA.

DEFECTE MECANICE – In cazul defectelor mecanice procedurile de recuperare date hard se executa in interiorul unui mediu specializat CLEAN ROOM CLASS 100 care permite desfacerea hardului fara a compromite datele existente pe acesta. In aerul normal pe care il respiram zilnic exista un numar de aproximativ 2.500.000 de particule de praf pe metru cub. Practic in acest CLEANROOM hardul este protejat de aceste particule care pot altera mediul existent in interiorul hardului. Cele mai des operatiuni de natura mecanica efectuate sunt schimbarea capetelor de citire si mutarea platanelor sau deblocarea motorului. Aceste operatiuni se executa cu ajutorul unor echipamente speciale in interiorul CLEAN ROOM-ului

Puteti contacta firma la aceasta adresa :

SC BIT CONSULTING PRO SRL

ADRESA :Str. BÂLCIULUI Nr. 7, Sector 2, 021501, Bucuresti

PROGRAM: Luni – Vineri intre orele 9 – 18

Telefon: 021.326.44.70
Mobil: 0726.111.550
Fax: 021.252.44.78
Web: www.bitconsulting.ro
Email:Mail de contact