NVIDIA anunta GeForce GTX 690

 

NVIDIA anunţă GeForce GTX 690, cea mai rapidă placă video pentru consumatori*. Dotată cu două GPU-uri GeForce, bazate pe arhitectura NVIDIA Kepler, GeForce GTX 690 aduce un design interior şi exterior bine gândit, oferind cea mai rafinată, elegantă şi fluentă experienţă de gaming posibilă.

Anunţul surpriză a fost făcut de Jen-Hsun Huang, CEO şi co-fondator NVIDIA, în cadrul discursului său de la NVIDIA Game Festival din Shanghai External link, la care participă peste 6,000 de împătimiţi ai gamingului din China.

Concepută pentru depăşi un nivel de performanţă în domeniul jocurilor PC, GTX 690 impresionează, de asemenea, prin design. Tehnologiile inovatoare se îmbină cu materialele elegante, oferind o notă exotică plăcii video, după cum urmează:

  • O carcasă exterioară realizată din crom trivalent, placată cu aluminiu, pentru rezistenţă şi fiabilitate
  • O carcasă pentru ventilator realizată dintr-un aliaj de magneziu, care permite o dispersie excelentă a căldurii şi amortizarea vibraţiilor
  • Performanţe de neegalat, consum redus de energie şi mai puţină căldură emanată datorită folosirii unei alimentări pe 10 faze
  • Răcire eficientă prin utilizarea camerelor duble de vapori, radiatoare placate cu nichel şi ventilator axial dispus în centru
  • Componentele low-profile permit circularea liberă a aerului, reducând zgomotul şi îmbunătăţind calitatea acustică

GTX 690 utilizează 3,072 de nuclee NVIDIA CUDA, pentru a furniza o performanţă excelentă de gaming, pentru cele mai noi setări în materie de jocuri. Concepută pentru împătimiţii de gaming şi pentru cele mai ridicate rezoluţii, configuraţia multimonitor NVIDIA Surround oferă o performanţă de aproape două ori mai bună decât modelul GTX 680. În plus, se bucură de un consum mai redus de energie şi de o funcţionare mai silenţioasă**, în comparaţie cu sistemele echipate cu două plăci GTX 680 care rulează în configuraţia NVIDIA SLI .

NVIDIA_GTX_690_SLI.jpg NVIDIA_GeForce_GTX_690.jpg NVIDIA_GeForce_GTX_690_black.jpg

“GTX 690 este o adevărată piesă de artă, cu un design superb în exterior şi performanţe uimitoare în interior”, a declarat Brian Kelleher, senior vice president, GPU, NVIDIA. “Împătimiţii gaming-ului vor fi încântaţi să se joace pe mai multe ecrane la o rezoluţie înaltă. În plus, vor fi mândri atunci când le vor arăta prietenilor cât de bine arată plăcile video în sistemele lor.”

Plăcile video GTX 690 sunt concepute pe baza GPU-urilor GeForce, cu arhitectura de procesare NVIDIA Kepler la 28 nanometri, urmărind liniile generale ale modelului GTX 680 lansat luna trecută.

Disponibilitate

Unităţile de procesare grafică NVIDIA Geforce GTX 690 vor fi disponibile într-o ediţie limitată începând cu 3 mai 2012, iar la o scară mai largă după 7 mai 2012, prin intermediul partenerilor NVIDIA, precum ASUS, MSI, Gigabyte, Zotac şi Palit

*Testarea a fost realizată prin compararea GeForce GTX 690 cu GTX 680, la o rezoluţie de 2,500×1,600. Versiunea utilizată a driverelor este 301,10. Setările de referinţă Heaven: 4xAA/16xAF- GTX 690 a obţinut 58,9 fps în timp ce GTX 680a obţinut 31,1 fps. În cazul Crysis 2 Ultra, the GTX 690 a obţinut 57.8 fps, în timp ce GTX 680 a obţinut 32.3 fps. În cazul Dirt 3, cu 8xAA/16xAF, GTX 690 a obţinut 111.2 fps, în timp ce GTX 680 a obţinut 62.3 fps. Pentru a obţine performanţă este necesar un număr mai mare.
**Măsurarea acustică a modelului GTX 690 a fost de 47 dB versus 51 dB pentru GTX 680 SLI. Pentru testarea acustică este recomandat un număr mai mic.

 

 

Sursa articol : http://www.pcmhz.com