Microsoft inca ofera suport pentru Windows XP

Din păcate, refuzul de a trece la Windows 7 sau Windows 8, implică riscuri mari de securitate. Pericolul este, în principiu, rezultat din lipsa de actualizări provenit de la Microsoft.

Se pare însă a apărut o soluţie care vă ajută să mai beneficiaţi de suport până pe 9 aprilie 2019. Este vorba de un truc ce păcăleşte serverele companiei americane că voi rulaţi o versiune de de Windows Embedded POS Ready 2009. Pentru că nu putea să lase peste 90% dintre bancomatele de pe mapamond în aer, Microsoft s-a angajat în urmă cu ceva timp că va continua să ofere actualizări pentru acele sisteme de operare, POS Ready, chiar dacă la bază sunt variaţii de Windows XP.

Pentru a profita de acelaşi update Windows XP regulat, cei de la Betanews au descoperit că o cheie nouă în regiştri este suficientă. Cheia este următoarea:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMWPAPosReady]

“Installed”=dword:00000001

Pentru a o adăuga în sistem, aveţi două posibilităţi. Puteţi crea un fişier TXT cu aceste trei linii de text şi, ulterior, îi schimbaţi extensia în .reg, înainte de a face dublu click pe el pentru importare. Alternativa este să intraţi în Regedit prin Windows+R, să accesaţi calea respectivă, HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMWPAPosReady şi să creaţi o cheie nouă cu valoarea “Installed”=dword:00000001.

Articol complet: playtech.ro