Lenovo o solutie de criza

La inceputul anului am profitat de o oferta si de voucherul de la eMAG Profitshare pentru a-mi cumpara un Lenovo IdeaPad S205, un mini-laptop cu ecranul de 11.6 inch. Cand mi s-a stricat laptopul meu principal l-am folosit non-stop doua saptamani, ca in rest e de deplasari. Acum va scriu cateva despre el.

Configuratia laptopului este urmatoarea:

  • AMD Dual-Core E-Series – 1.3 GHz
  • 4 GB DDR3 (initial 2 GB, maxim 8 GB)
  • Video AMD Radeon HD 6310 – 512 MB integrata
  • Ecran de 11.6 inch – 1366 x 768 – LCD LED
  • Hard-Disk 500 GB
  • Wireless N
  • Camera Web

Din nou, nu vreau sa fac un review plin de benchmark-uri inutile, teste de viteza si alte nebunii. Ca in teste multe-s bune, conteaza cum se misca in realitate.

Sistem de operare si performante

Am inceput prin a-i instala un Windows 7 SP1 pe 64 de bit. Se misca extrem de bine, mai bine decat pe laptopul meu de zi cu zi. Office 2010, de asemenea, merge foarte bine.

Procesorul dual-core de voltaj redus vine excelent in configuratia asta. Este un laptop performant cu un consum mic de energie. Tot ce ti-ai putea dori.

Video

Pe partea de video am vrut sa vad daca laptopul stie fullHD. Avand in vedere ca are HDMI ma asteptam ca asa sa fie, si asa si este! Video-urile merg in fullHD chiar si pe YouTube. Genial.

Jocuri nu m-am jucat, dar am inteles ca merge pana si Crysis 2 pe el cu detaliile la minim. Despre asta puteti sa cititi aici.

Ecranul este destul de mare incat sa nu e oboseasca in cazul in care stai opt ore in fata lui pe zi. Chiar is mai mult. Dupa cateva zile m-am obisnuit. Dar parca e mult mai linistitor un ecran mai mare. Rezolutia lui in combinatie cu dimensiunile ecranului dau o imagine extrem de clara si de calitate.

Baterie

Pentru ca este un laptop pentru care punctul forte trebuie sa fie portabilitatea bateria e cel mai sensibil aspect. Cum l-am folosit zi de zi am vazut cam cum tine bateria.

Pentru navigat pe internet autonomia poate trece de 5 ore. Pentru urmarit filme in format flash pe internet aceasta tine vreo 3 ore. In orice caz, sub 2 ore si jumatate nu cred ca se va situa in nici o situatie, dar nici peste 5 ore.

Greutate si folosire

Laptopul are aproape 1.5 kilograme dar nu e greu de tinut in poala. Tastatura arata foarte bine insa tastele mi se par putin cam mici. In orice caz, ceea ce m-a suparat cel mai tare e ca prima e tasta de FN si apoi cea de CTRL, nu cum eram obisnuit. Nu de putine ori ma asteptam sa fie apasat Control-ul si era, de fapt, Function-ul.

Pret si disponibilitate

Eu l-am cumparat cu 1200 RON la resigilate. Acum costa 1499 RON, tot pe eMAG. Chiar si asa, la banii aia, tot mi se pare mai bun 90% din netbook-urile de pe piata. In general laptopurile cu ecran sub 15 inch costa mai mult, deci 1499 RON nu e rau, era chiar excelent daca ecranul avea 12 inch, cum avea Chromebook-ul.

lenovo ideapad s205 Lenovo IdeaPad S205 review
lenovo ideapad s205 2 Lenovo IdeaPad S205 review

Articol complet pe: www.arenait.net