Intel vrea overclocking pe SSD-uri

Dupa ce in ultimii ani ne-a limitat overclocking-ul propriilor procesoare, pentru ca a detinut suprematia in materie de performanta si a avut vanzari record, Intel incearca sa introduca acum overclocking-ul la SSD-uri. Pentru ca pe acest segment de piata are concurenta acerba, si incearca sa vina cu ceva in plus. Totul incepe cu Xtreme Tuning Utility, un program realizat de Intel si menit sa asigure, intre altele, overclocking-ul componentelor compatibile (procesor, placa de baza, RAM, placa video si nu in ultimul rand SSD). Si are la baza modificarea controller-ului incorporat, dar si cresterea frecventei de bus a memoriei flash.

Insa am unele indoieli. Atata timp cat Intel te limiteaza pe de o parte, de ce te-ar lasa pe cealalta? Ca sa castige clienti, simplu. Dar ce overclocking mai poti face la un SSD, limitat oricum de interfata SATA 600? Si sa risti siguranta datelor pentru cativa MB/sec in plus nu prea pare o idee buna.

Deci este mai mult o manevra de marketing decat o optiune reala. Oricum, problema va fi aprofundata la IDF 2013, in cateva zile.

 

Sursa: www.arenait.net