Intel prezintă o noua generatie de procesoare. Nume de cod: Haswell

Intel a lansat oficial gama de procesoare Haswell, promiţând performanţe cu 15% mai bune decât modele din generaţia anterioară şi autonomie a bateriei extinsă cu până la 50%. Potrivit Intel, noile portabile echipate cu procesoare Haswell pot oferi până la 9 ore de mobilitate şi rezistă între 10 şi 13 zile în regim stand-by. Cu ocazia acestui eveniment, reprezentanţii Intel au exprimat dorinţa spre a concentra eforturile pentru realizarea de portabile hibride, care să combine cele mai bune trăsături din lumea tabletelor şi notebook-uri convenţionale.

Potrivit Intel, în această vară vom lua contact cu o nouă generaţie de sisteme ultrabook 2-in-1, ce oferă mobilitatea unei tablete fără a sacrifica performanţa şi flexibilitatea specifică portabilelor clasice. Suplimentar, noile procesoare Haswell quad-core vor putea fi găsite în laptopuri all-in-one şi PC-uri desktop în format clasic sau cu design Intel NUC.

Intel este pe cale să lanseze cea de-a patra generaţie de procesoare Intel Core, cu nume de cod Haswell, cuprinzând 12 modele pentru PC-uri desktop şi 10 modele pentru sisteme laptop.

intel-haswell-i7

Realizată pe fundaţiile IvyBridge, platforma Haswell pune accentul pe reducerea consumului de energie şi creşterea performanţelor pe partea de GPU, reducând o parte din diferenţa rămasă între soluţiile Intel cu grafică integrată şi alternativele prezentate de rivalul AMD. Pe partea de CPU, sporul de performanţă este sesizabil, însă nu la fel de spectaculos.

intel-haswell-i5

Proiectate de la bun început pentru procesul de fabricaţie pe 22nm, folosind o micro-arhitectură nouă şi tranzistori cu tehnologie 3D tri-gate, noile procesoare Haswell promit să reducă de peste 20 ori consumul de energie la funcţionarea în idle, comparat cu generaţia anterioară. Pentru acest lucru, Intel a adăugat un mod de funcţionare S0ix ce permite sistemului să rămână într-un regim semi-activ, în care pot fi trimise şi primite date fără ca procesorul să fie activat în totalitate, crescând prea mult consumul de energie.

 

Articol complet pe: www.go4it.ro