Intel lanseaza gama de procesoare Intel Xeon D

Acestea sunt primele procesoare Intel Xeon de tip system-on-chip (SoC) din istoria companiei. Construite pe 14nm, noile produse combină performanţa procesoarelor Intel Xeon cu dimensiunile şi consumul redus de energie ale unui SoC.

Înmulţirea numărului de dispozitive conectate duce la creşterea traficului de date, ceea ce implică cerinţe mai mari pentru centrele de date şi infrastructura de reţea pentru furnizorii de servicii de tip cloud şi telecomunicaţii. Având în vedere că doresc să eficientizeze infrastructura de reţea şi să ofere noi servicii care să genereze venituri, furnizorii trec la arhitectura Intel pentru a oferi soluţiile tehnologice şi consistenţa necesară în centrele de date şi reţea.

Gama de procesoare Intel Xeon D oferă noi opţiuni pentru nevoia tot mai mare de soluţii de infrastructură cu consum redus de energie, extinzând tehnologia Intel de la centrele de date la reţea. Acest lucru oferă furnizorilor un cost total de proprietate (TCO) scăzut.

Produsele sunt deja disponibile. Noi procesoare Intel Xeon D cu capabilităţi extinse incluzând SoC-uri optimizate pentru microservere, reţele, stocare şi IoT vor fi disponibile din a doua jumătate a anului.

Articol complet: www.pcmhz.com