Intel Core i5-3570K Ivy Bridge Review

Cum mergeam noi într-o Sâmbătă seara spre casă, să vezi minune. Ne pică din cer, direct în braţe o cutiuţă în care ce să fie, ce să fie? Păi să tot fie noua serie de procesoare Intel Ivy Bridge, mai exact Core i5-3570K şi cum pe rafturi aştepta o placă de bază GIGABYTE G1.Sniper M3 am pus şi noi ăştia din provincie de un reviewîn ziua premierei Intel.

 

Introducere Intel Core i5-3570K

Intel Core i5-3570K, prezent azi în review-ul PCMHZ, face parte din a 3-a generaţie de procesoare Intel Core lansată tot azi (23 Aprilie 2012) fiind la momentul actual cel mai puternic reprezentat quad-core din noua ofertă Intel iar sufixul “K” ne indică nobleţea acestuia sau mai exact faptul că multiplicatorul este deblocat.

 

Comparatie Intel 3rd Generation Core Processors

Acesta este tactat la 3.4 GHz, frecvenţă ce poate creşte dinamic până la 3.9 GHz cu ajutorul tehnologiei Intel Turbo Boost 2.0, are un TDP maxim de 77W, cele patru nuclee beneficiind de întreaga cantitate de 6MB L3 cache via Intel Smart Cache însă spre deosebire de modelele i7 sau i3, Intel Core i5-3570K (dealtfel toată seria i5 3rd Gen) nu beneficiază de suport pentru Hyper-Threading.

Pe partea de grafică integrată avem de-a face cu noua serie Intel HD Graphics 4000 care aduce în sfârşit suport nativ pentru DirectX 11, nucleul grafic este tactat la 650 MHz, frecvenţă ce poate creşte dinamic până la 1150 MHz iar în cazul platformei noastre cu GIGABYTE G1.Sniper M3 avem posibilitatea de a aloca 1GB din memoria sistemului pentru “departamentul grafic” astfel că performanţele grafice sunt sensibile la frecvenţa memoriilor din sistem.

Intel Core i5-3570K este dotat cu 128KB L1 cache (4 x 32KB / core), 256KB L2 cache (4 x 64KB / core) şi 6MB L3 cache, aceasta din urmă disponibilă în întreaga cantitate tuturor nucleelor, alocarea fiind realizată fiecărui nucleu cu ajutorul tehnologiei Intel Smart Cache în funcţie de gradul de încărcare. Intel declară că această metodă poate aduce un sport de perfomanţă prin reducerea latenţelor.

Intel Core i5-3570K, CPU-Z InfoIntel Core i5-3570K, CPU-Z Info

Datorită perioadei de timp foarte scurte în care am fost nevoiţi să realizăm acest review (pentru a ne încadra în data şi ora lansării oficiale), ne oprim aici cu poveştile despre arhitectură urmând să revenim în curând cu detalii.

Să trecem direct la platforma de test..

 

Articolul complet aici:  http://www.pcmhz.com