GTX 680 racit pasiv

In timp ce Point of View ne aduce cea mai puternica placa video GeForce GTX 680, modelul TGT Beast, Colorful are cea mai silentioasa astfel de placa. Si asta pentru ca o raceste in mod exclusiv pasiv. Placa, incadrata in gama iGame, are nevoie de doua radiatoare supradimensionate pentru a functiona la temperaturi optime.

Cel principal ocupa doua slot-uri, de la GPU caldura fiind transferata prin intermediul a sapte heatpipe-uri de 6 mm diametru. De acest radiator se ataseaza un al doilea, pe spatele placii, optional, necesar numai la overclocking. Acesta se leaga de primul prin alte sase heatpipe-uri, de aceasta data de 8 mm, si ii seamana izbito, incorporand propriile sapte heatpipe-uri.

Impreuna, cele doua radiatoare au 280 lamele de aluminiu, ce ofera o suprafata de schimb impresionanta, de doi metri patrati. Circuitele electrice sunt foarte bine realizate, pentru a suporta temperaturi ceva mai ridicate. Iar curentul soseste prin intermediul a doi conector de opt pini. Ca iesiri gasim un DVI, un HDMI si un DP.

Lansarea oficiala a acestei placi, care seamana mai mult cu un sistem dual SLI, nu a fost inca anuntata. Probabil ca atunci vom avea si specificatiile complete.

Articol original: Arena IT