E oficial: s-a lansat Ipad HD si Ipad 3

Pentru  nerabdatori noul IPad 3 va fi disponibil pe piata incepand cu data de 16 Martie, iar daca sunteti interesat de noile sale specificatii tehnice va mentionez ca va dispune de un ecran de tip Retina Display de 9,7 inch ce dispune de o rezolutie 2048 X 1536 pixeli, un procesor quad-core A5X cu grafica integrata si nu in ultumul rand de un senzor foto de 5 megapixeli. Camera dupa cum e de asteptat ofera si posibilitatea de a inregistra clipuri video la calitate HD 1080p. Preturile incep de la 499 dolari pentru varianta cu 16 GB de memorie si ajung pana la 699 de dolari la varianta cu 64 GB de memorie incorporata.

In mod surprinzator noul Ipad3 este ceva mai gros si mai greu decat predecesorul sau. In cifre asta s-ar transpune in 9,4 mm grosime si 630 de grame la greutate.  Se aduc imbunatatiri si la capitolul  conectica, se mentioneaza in special compatibilitatea cu 4G  si HSPA+ si DC-HSDPA pe partea de transfer de date. Aceasta va putea oferi utilizatorului posibilitatea de a descarca de pe Internet aplicatii cu o viteza maxima de 42 Mbps.  Ca si feature mai deosebit apare la capitolul tastatura virtuala. Aceasta poate fi utilizata in modul clasic, insa daca te simti destul de convingator la limba engleza poti miza pe dictare… un soi de Siri dedicat IPad-ului.

Odata cu aceasta lansare s-a mentionat si despre noua versiune a sistemului de operare IOS.  Noul IOS 5.1 vine cu mici imbunatatiri pentru masa insa cu un Siri mai bogat in materie de cuvinte si expresii in limba japoneza.  Arigato!

Ca de obicei, va astept parerile pro si contra aici sau pe forum.