Cum puteţi ascunde feţele persoanelor dintr-un clip pe care îl postaţi pe YouTube

Cum puteţi ascunde feţele persoanelor dintr-un clip pe care îl postaţi pe YouTube

“Astăzi, lansăm funcţia «estompează faţa», un nou instrument care va permite ascunderea trăsăturilor faciale din videoclipuri, prin simpla apăsare a unui buton”, a anunţat, miercuri, Amanda Conway, asociată a site-ului YouTube, ce face parte din grupul Google.

“Întrucât cetăţenii continuă să aibă un rol crucial în furnizarea de informaţii şi în partajarea de videoclipuri asociate cu drepturile omului în lumea întreagă, YouTube se angajează să creeze instrumente mai bune pentru a-i ajuta”, a adăugat Amanda Conway.

Opţiunile pentru postarea online a videoclipurilor pe YouTube au fost astfel completate prin integrarea funcţiei “Estompaţi toate feţele”. Utilizatorii vor putea să vizualizeze un mic rezumat al înregistrării lor, cu feţele figuranţilor astfel mascate, înainte de a decide să posteze sau să nu posteze pe site acel filmuleţ.

“Este o tehnologie emergentă, ceea ce înseamnă că ea poate să întâmpine unele dificultăţi, ce constau în reperarea unor feţe, în funcţie de unghiuri, luminozitate şi calitatea imaginii video. Este deci posibil ca unele feţe să nu apară mereu estompate”, a adăugat Conway.

Site-ul de partajare de fişiere video YouTube, proprietate a grupului Google, a devenit una dintre cele mai importante surse de informare din lume, potrivit unui studiu realizat de centrul de cercetare american Pew, publicat în Statele Unite la începutul acestei săptămâni. Acest studiu a evidenţiat faptul că subiectele de actualitate au fost cele mai căutate pe YouTube într-o perioadă de 15 luni, între 2011 şi 2012. Seismul şi tsunami-ul din Japonia au reprezentat un subiect de interes major, generând 96 de milioane de vizionări pentru fişierele video referitoare la aceste catastrofe naturale, într-o singură săptămână, în martie 2011.

“Anonimatul vizual din clipuri va permite oamenilor să partajeze şi mai multe secvenţe personale filmate şi să se exprime în situaţii în care în trecut nu puteau să o facă”, a explicat Amanda Conway.

YouTube susţine că peste 72 de ore de înregistrări video sunt postate pe site în fiecare minut şi că peste patru miliarde de fişiere video sunt vizionate în fiecare zi.

sursa: http://www.mediafax.ro