CPU Coolers Battle – Venomous-X vs Phanteks vs Megahalems

Astăzi mi-am propus să fac o comparaţie între vechi şi nou, între Thermalright, Prolimatech, Noctua şi noul pretendent la titlu, Phanteks, dat fiind faptul că în Liga mare clasamentul pe podium este încă în dispută. Mă voi rezuma, din lipsa fondurilor şi a “donaţiilor”, să compar următoarele modele din gama high-end a răcirilor pe aer: Phanteks PH-TC14PE, Thermalright Venomous-x şi Prolimatech Megahalems.

CPU Coolers Battle : Thermalright Venomous-X vs. Phanteks PH-TC14PE vs. Prolimatech Megahalems

Testele se vor efectua pe o platformă 1366, bazată pe procesor Nehalem, datorită faptului că prin prin TDP-ul lor impresionant (atât în regim de overclocking cât şi prin suprafaţa mică de disipare raportată la mărimea die-ului) vechile procesoare Intel pe socket 1366 reprezintă o alegere extraordinară pentru a testa coolere.

Scurt istoric

 În urmă cu câţiva ani, firma Thermalright a scos un cooler numit Thermalright Ultra 120 Extreme (TRUE) care a fost intitulat, prin prisma performanţelor sale, “regele răcirii pe aer”. După ceva timp, mai mulţi ingineri s-au desprins din compania mamă Thermalright şi au înfiinţat o nouă companie, Prolimatech, care este adresată tot segmentului răcirii cu aer, primul lor produs în competiţia pt titlu fiind Prolimatech Megahalems,  concurentul direct al True. Reuşind să depăşească fără probleme competitorul direct, Megahalems a devenit noul rege al răcirii pe aer făcând astfel competiţia şi mai acerbă.

Cu trecerea timpului au apărut şi alte companii, alte coolere de succes au fost lansate, printre care amintim gigantul austriac Noctua D14 care a preluat ştafeta situându-se pe locul întâi, performanţă aparent imposibilă.

Revenind la scurtul nostru istoric,Thermalright au scos urmaşul lui True, pe nume Venomous-x pe care îl avem în test astăzi. Practic vom vedea bătălia dintre cei 2 giganţi şi ca bonus o comparaţie a rezultatelor cu tehnologia de ultimă oră A.k.a Phanteks, deoarece firma aceasta se instalează ca un Lamborghini în cursa pentru titlu în lumea răcirii pe aer (vă voi arăta în cele ce urmează şi motivele pentru care afirm lucrul acesta, unul din ele fiind preţul cerut pentru un cooler).

Articolul complet aici: http://www.pcmhz.com