Au scăzut veniturile generate de World of Warcraft și Call of Duty

Activision Blizzard și-a prezentat cele mai recente rezultate financiare dezvăluind o scădere a veniturilor generate de World of Warcraft și Call of Duty.

Comparativ cu prima jumătate a anului trecut cifra de afaceri a companiei a scăzut cu 6.8% chiar dacă pe hârtie vânzările înregistrate în trimestrul al II-lea al acestui an au fost mai mari comparativ cu cele înregistrate în 2011. Însă din cauza diferențelor de curs valutar presupusa creștere se dovedește a fi de fapt o micșorare cu 6.2%.

Cu toate acestea situația financiară a companiei rămâne una bună mulțumită vânzărilor înregistrate de Diablo III și Skylanders.

Activision a declarat recent că intenționează să-și aducă toate titlurile și pe dispozitivele mobile, piața pentru acestea explodând în ultima perioadă.

Să fie acesta începutul sfârșitului pentru Call of Duty și World of Warcraft, numărul abonaților pentru cel din urmă ajungând la 9.000.000, nivel comparativ cu 2007, după ce în urmă cu doar doi ani se înregistrau 12.000.000 de plătitori ai taxei lunare?

 

Sursa: computergames.ro